3 hulpmiddelen om spierpijn te voorkomen

Na een intensieve training is er niets vervelender dan een zeurende pijn in je spieren. Deze spierpijn is het gevolg van een aantasting van de spieren. Het aantasten van de spieren is noodzakelijk om de spieren uiteindelijk sterker te kunnen maken. Er zijn verschillende manieren om de kans op spierpijn te verkleinen, of deze spierpijn te verzachten. In dit artikel zetten we drie hulpmiddelen voor je op een rijtje, die je hierbij kunnen helpen! Hoe zorg jij momenteel voor het voorkomen van spierpijn na een training?

 

Tip 1: zorg voor een goede cooling-down

Het kan aantrekkelijk zijn om na een intensieve training direct te stoppen. Dit is echter zeer onverstandig, wanneer je de kans op spierpijn wilt verkleinen. Je lichaam heeft de tijd nodig om van een intensieve manier van sporten terug te keren na een rustconditie. Zorg daarom dat je nog enige tijd blijft wandelen na het hardlopen of fietsen, dat je een aantal oefeningen uitvoert om je spieren te rekken en strekken, enzovoorts.

 

Tip 2: kies voor een actief herstel na trainingen

Spierpijn treedt pas op, wanneer je volledig in rust bent. Door voor een actief herstel te kiezen, wordt de spierpijn verminderd. Met een actief herstel wordt bedoeld, dat je na een intensieve training een dagje gaat wandelen in plaats van hardlopen of fietsen. In plaats van het trainen van de spiergroep van gister, kun je vandaag voor een andere spiergroep kiezen. Het actieve herstel bevordert de bloedsomloop en daarmee het herstel van aangetaste spieren.

 

Tip 3: middelen uit een drogisterij

Ook in de drogisterij zijn er verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar, die spierpijn kunnen voorkomen. Deze handige middeltjes voor spierverzorging kunnen zonder recept van een huisarts worden aangeschaft. Houd er rekening mee dat de middeltjes behoorlijk heftig kunnen zijn! Lees daarom altijd eerst de bijsluiter door.

Scroll naar boven