Hoe kan je zorgeloos sporten met lichamelijke klachten?

Lichamelijke klachten kunnen in verschillende vormen optreden. Zowel voor mannen als vrouwen zijn dergelijke klachten een reden om hun sport op een laag pitje te zetten, of helemaal niet meer te beoefenen. Vaak werkt dit averechts! Als gevolg van onvoldoende beweging kunnen er nieuwe klachten opspelen. Denk bijvoorbeeld aan een licht overgewicht, wat voor een verhoogde druk op gewrichten in je onderlijf zorgt. Reden genoeg om ondanks lichamelijke klachten te blijven bewegen. Dit kan echter ook betekenen, dat je een andere sport moet gaan beoefenen. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden die je hebt, om ook met lichamelijke klachten zorgeloos te sporten.

 

Beoefen een sport met een beperkte belasting van gewrichten

Wanneer je lichamelijke klachten hebt bij sporten als cardiovasculaire training, voetbal, handbal of basketbal, zijn er voldoende alternatieven. Ga bijvoorbeeld eens in de week op een heel rustig tempo hardlopen, of kies ervoor om te gaan wandelen. Mochten dergelijke sporten ook voor pijntjes in je lichaam zorgen, dan kan zwemmen een uitkomst zijn. Zwemmen is een sport die wellicht iets lastiger te beoefenen is, omdat niet iedereen een zwembad in de buurt heeft. Bij het zwemmen worden gewrichten echter minder belast, omdat bijvoorbeeld enkels en knieën nauwelijks klappen op hoeven te vangen. Ideaal om te herstellen van een blessure!

 

Tip: in het begin kan hardlopen, wandelen of zwemmen behoorlijk saai zijn. Om die reden is het verstandig om een sportmaatje te zoeken. Samen bewegen is niet alleen gezellig, maar ook nog eens goed voor het lichaam.

 

Maak gebruik van incontinentiemateriaal bij urineverlies

Naarmate mensen ouder beginnen te worden, kan er sprake zijn van urineverlies. Dit komt zowel bij mannen, als bij vrouwen voor en is bijzonder vervelend. Gelukkig zijn er ook voor incontinentieverschijnselen verschillende hulpmiddelen, die erger voorkomen. Incontinentiemateriaal van Depend vormt de oplossing voor eenieder, die wil kunnen blijven sporten. Dit incontinentiemateriaal biedt veel comfort als je dit draagt, waardoor je dit tijdens het sporten nauwelijks door zal hebben. Zeker, wanneer je de broekjes een aantal weken gedragen hebt. Daarbij is het voor anderen niet zichtbaar, dat je met incontinentiematerialen sport. Een perfecte oplossing, voor iedereen die het sporten niet op wil geven vanwege urineverlies.

 

Verschillende medicijnen tegen lichamelijke klachten

Tot slot zijn er bij een drogisterij verschillende middelen verkrijgbaar, die kunnen helpen bij het verhelpen of onderdrukken van lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan middelen als ibuprofen en paracetamol. Dergelijke middelen hebben een ontstekingsremmende werking, waardoor bijvoorbeeld een pijnlijke kuit, scheen of knie voorkomen worden. Het is verstandig om dergelijke middelen in overleg met een arts te nemen. Met name ibuprofen kan schadelijk zijn voor het lichaam, als je hier te vaak of te veel van inneemt.

 

Mocht je geen overleg met de arts hebben, zorg er dan in ieder geval voor dat je de bijsluiter van deze medicijnen goed hebt doorgenomen. Een onschuldiger middel tegen lichamelijke klachten is tijgerbalsem. Dit middel activeert het herstel van de spieren en zorgt voor een warm, prikkelend gevoel in de spieren.

Scroll naar boven