Hoe zorgt een gezonde werkhouding voor een fitte geest?

Tijdens de werkdag zijn er verschillende zaken om op te letten! Veel werknemers zijn geneigd om de hele dag achter hun scherm te blijven zitten. Dit wordt afgeraden, om verschillende lichamelijke klachten tegen te kunnen gaan. Om een gezonde werkhouding te stimuleren, is het verstandig af en toe te gaan staan en bijvoorbeeld regelmatig een blokje om te wandelen. Bezoek een supermarkt om je lunch te halen, loop regelmatig even naar het toilet om je flesje water bij te vullen, enzovoorts. Door af en toe op te staan blijft je lichaam in beweging en zal je daarbij sneller een goede werkhouding aannemen.

 

Hulpmiddelen voor een goede werkhouding

Naast de mogelijkheid om regelmatig een stukje te wandelen zijn er verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar, die een goede werkhouding stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan een verstelbare monitorstandaard. Met een dergelijke standaard kun je het scherm van je computer op de juiste hoogte instellen, wat voorkomt dat je voortdurend naar beneden moet kijken. Iets wat het geval is bij bijvoorbeeld een laptop. Naast een monitorstandaard zijn er ook speciale hulpmiddelen voor laptops te krijgen. Zo kun je de laptop op de juiste hoogte zetten.

 

Noodzaak van een goede werkhouding op kantoor

Eerder werd al beschreven, dat een goede werkhouding gedurende de werkdag zeer belangrijk is. Een goede werkhouding zorgt ervoor dat nek- en rugklachten voorkomen worden en houdt je geest daarmee fit! Er is immers niets vervelender dan een zeurende pijn in je gewrichten. De pijn is vaak lastig te verminderen en zal je geest daarbij afleiden.

 

Niet alleen een goede werkhouding is belangrijk! Kies er ook voor om regelmatig te sporten aan het eind van je werkdag. Sporten stimuleert een fitte geest en zorgt er daarbij voor dat je ook fysiek in een goede conditie blijft!

Scroll naar boven