oude mensen

Manieren om als bejaarde actief te blijven

Gezond en gelukkig ouder worden, dat is een wens van iedereen. Door gezond te blijven eten en drinken kan deze wens vervuld worden. Daarnaast is het ook belangrijk om een actieve levensstijl te hebben zodat je niet snel aankomt. Helaas is het niet voor iedereen zelfsprekend om als bejaarde actief te zijn en te blijven. Het kan voorkomen dat je ziek wordt of een bot breekt waardoor het niet meer mogelijk is om regelmatig te sporten. Toch is het belangrijk niet teveel te zitten. In dit artikel vertel ik over twee manieren waardoor je als bejaarde actief kan blijven.

 

Wandelclub

Eén van de manieren om actief te blijven is om je aan te melden voor een wandelclub. Gezellig samen met andere ouderen dagelijks een wandeling maken door het bos of door de stad is ontzettend goed voor het lichaam. Wandelen houdt het hart- en bloedvaten gezond, houdt ziektes op afstand en houd het gewicht op peil. Een ander voordeel van wandelen is dat het je vrolijk maakt en zeker als je het in een grote groep doet. Een wandelclub stimuleert je om uit huis te gaan en in contact te blijven met anderen.

 

Zwemmen

Naast wandelen is er ook een manier om actief te blijven en dat is zwemmen. Zwemmen is goed voor de conditie, om af te vallen en goed voor de spieren. Vaak worden er speciale zwemlessen aangeboden voor ouderen zoals aqua gym. Door mee te doen met een groep les ontmoet je ook nieuwe mensen die je kunnen motiveren om elke week te gaan zwemmen. Liever geen groep les volgen? Baantjes trekken is ook erg goed voor het lichaam. Als je niet zo goed tegen het koude water kan dan zijn er een aantal zwembaden speciale uren hebben waarbij het water extra warm is. Ten slotte, zijn er nog genoeg manieren om als oudere actief te blijven zodat je nog lang kan genieten van het leven.

 

Dit artikel is in samenwerking met Koninklijke Otolift Trapliften geschreven die medische oplossingen biedt voor ouderen die last hebben van gezondheidsproblemen. Actief blijven is hier een belangrijk onderdeel van.  Voor meer informatie over de producten van Otolift bezoek dan de website.

Scroll naar boven