Niet vitaal genoeg? 3 dingen die de zorgverzekering voor je doet!

Het kiezen van de beste zorgverzekering bij jouw situatie, is om verschillende redenen van belang. Denk bijvoorbeeld aan de hulp die een zorgverzekering je in verschillende situaties biedt! Vaak worden er naast de basisverzekering verschillende aanvullende verzekeringen aangeboden, die hoge onnodige kosten kunnen voorkomen. Denk aan de kosten voor een tandartsbehandeling, kosten voor het laseren van je ogen, enzovoorts. Maak gebruik van online vergelijkingstools, om de verschillende verzekeringen van verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo kom je altijd tot de beste optie!

 

#1: advies over een vitale levensstijl

Wanneer je momenteel niet lekker in je vel zit, kan het de moeite waard zijn om advies bij je zorgverzekeraar in te winnen. Vaak bieden zij gratis advies van een specialist aan, als je hiervoor wordt doorverwezen door de huisarts. Er zijn verschillende factoren, die bepalen of je in aanmerking komt voor dit advies. Mocht je niet in aanmerking komen voor dit advies van een specialist, kan kun je ook op internet naar passend advies zoeken.

 

#2: psychische hulp vanuit je zorgverzekering

Een minder vitaal gevoel kan verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen ook psychische klachten de oorzaak van dit gevoel vormen. Denk bijvoorbeeld aan het gevolg van een opkomende burn-out op je werk, problemen binnen je relatie, enzovoorts. Dergelijke klachten kunnen door een psycholoog of psychiater behandeld worden. Ook hierbij is het van belang, dat je een doorverwijzing van de huisarts hebt gekregen.

 

#3: thuishulpverlening voor ouderen

Ouderen zullen een steeds minder energiek gevoel ervaren. Zij kunnen hun dagelijkse taken daardoor minder goed uitvoeren. Thuishulpverlening kan de uitkomst bieden voor hen! De thuishulpverlening valt in veel gevallen onder je basiszorgverzekering, waardoor je hier geen extra kosten voor hoeft te betalen. Een huisarts kan je meer vertellen over de mogelijkheden die thuishulpverlening je biedt.

Scroll naar boven