Waarom is een gezond gebit belangrijk?

Je gebit laten verzorgen bij de tandarts is om verschillende redenen erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat problemen zich kunnen herhalen naarmate je ouder wordt. Een gaatje die je op jonge leeftijd oploopt, zal op latere leeftijd opnieuw gevuld moeten worden en zal in geen enkel geval volledig herstellen. Dit maakt het belangrijk is om je gebit goed te beschermen tegen dergelijke complicaties. Tandartsen raden patiënten aan om hun gebit zekers eens per (driekwart) jaar te laten controleren door een tandarts. Eventueel kun je dit combineren met een jaarlijks bezoek aan de mondhygiënist, om tandsteen regelmatig te laten verwijderen. Tandsteen is vaak niets meer dan een ophoping van bacteriën, in de vorm van tandplak, die tijdens het poetsen niet zijn weggepoetst.

 

Meer zelfvertrouwen met een gezond gebit

Een gezond gebit is niet alleen belangrijk om steeds weer terugkerende klachten te voorkomen. Ook zal een vitaal en net gebit je meer zelfvertrouwen geven! Voor mensen die tanden of kiezen missen, zal breeduit lachen een hele uitdaging zijn. Zij willen immers niet dat anderen zien, dat ze een slecht onderhouden gebit hebben. Daarbij eisen veel werkgevers dat je een verzorgde uitstraling hebt, waar een vitaal gebit een onderdeel van is.

 

Problemen worden steeds groter

Een klein gaatje in je gebit kan vaak eenvoudig worden uitgeboord en gevuld door een tandarts. Op deze manier worden ernstige complicaties voorkomen. Zou je het gebit niet goed laten onderhouden door een tandarts, dan worden de gaatjes steeds dieper. Dit betekent dat de bacteriën ook in de buurt van de wortels van tanden en kiezen kunnen komen. In ergste geval resulteert dit in een ontsteking rond het wortelpunt, of in de wortel zelf. Een wortelkanaalbehandeling is in zo’n geval noodzakelijk om het gebit te herstellen.

Scroll naar boven