jacuzzi ontspannen

Waarom ontspannen in een jacuzzi goed is voor je lichaam

Wanneer het erg druk is bij je werkgever, kan het heerlijk zijn om af en toe van een warm bad te genieten. Niet voor niets voorzien veel woningbezitters hun badkamer niet alleen van een douchecabine, maar ook van een groot ligbad. Naast een bad, zou je het gebruik van een jacuzzi kunnen overwegen. Ontspannen in een jacuzzi is niet alleen gezellig, als je dit samen met anderen doet. Ook kan het gebruik van de jacuzzi bijdragen aan het op peil houden van je weerstand. In dit artikel vertellen we je meer over de positieve werking van een jacuzzi op je gezondheid.

 

Stimulatie van de doorbloeding van je lichaam

Doordat een jacuzzi gevuld wordt met warm water, wordt de bloedsomloop in je lichaam gestimuleerd. Vergelijk het bijvoorbeeld met een bezoek aan de sauna. Vanzelfsprekend is het effect van de sauna nog groter, doordat de temperatuur hier hoger is. Een stimulatie van de doorbloeding van spieren zorgt ervoor dat afvalstoffen makkelijker kunnen worden afgevoerd. Op deze manier zal je minder hinder ondervinden van spierpijn, van een slap gevoel in je spieren, enzovoorts. Zeker na een intensieve periode op je werk of in de sportschool, kan het goed zijn om van het warme water in de jacuzzi te genieten.

 

Verminder je gevoel van stress met een jacuzzi

Ook kan het genieten in de jacuzzi ervoor zorgen, dat je minder last hebt van een gevoel van stress. Door te stressen, zal je minder diep slapen en kan het steeds lastiger worden om überhaupt in slaap te vallen. Een verminderde nachtrust zorgt er vervolgens voor dat je weerstand afneemt, waardoor de kans op een griepje of verkoudheid toeneemt. Reden genoeg om het gevoel van stress zo goed mogelijk te beperken. Door af en toe in je eigen jacuzzi te zitten, draag je bij aan het verminderen van dit gevoel.

Scroll naar boven