corona zelftest positief

De uitslag van een Corona thuistest is positief, en nu?

Je hebt een Corona thuistest gekocht en gedaan en de uitslag van deze test is positief. En nu? Op het moment dat de uitslag van een Corona zelftest positief is, is het belangrijk dat je direct in quarantaine gaat. Tevens is het belangrijk dat je een afspraak maakt bij een GGD teststraat. Door dit te doen kan de uitslag van de thuistest al dan niet bevestigd worden. Op het moment dat je de afspraak bij de GGD teststraat maakt, zal er ook alvast aangegeven worden dat het belangrijk is dat je je alle mensen met wie je contact hebt gehad informeert.

Hoe betrouwbaar is een zelftest?

Een Corona zelftest wordt ook wel een antigeentest genoemd. Deze test is minder gevoelig dan de PCR-test die uitgevoerd wordt door de GGD. Dit komt doordat een antigeentest negatief uit kan slaan op het moment dat iemand toch besmet is met het coronavirus. Dit wordt vaak gezien wanneer iemand nog maar weinig virusdeeltjes in zijn of haar lichaam heeft. Toch kan een Corona thuistest zinvol zijn.

Waarom toch een Corona zelftest?

Toch kan het zinvol zijn om op zoek te gaan naar een Corona zelftest. Bijvoorbeeld omdat je graag op kraamvisite wilt omdat je pas tante bent geworden. Je wilt het dan niet op je geweten hebben dat je zo’n kleintje besmet met het coronavirus. Een belangrijke vuistregel hierbij is wel dat je de Corona thuistest alleen kunt gebruiken op het moment dat je echt geen ziekteverschijnselen hebt die kunnen duiden op een besmetting met het coronavirus.

Ook de overheid gaat het gebruik van een Corona zelftest steeds meer stimuleren. Dit zie je bijvoorbeeld gebeuren binnen de onderwijssector. Hier worden steekproefsgewijs zelftesten afgenomen zodat er in het geval van een positieve besmetting meteen actie ondernomen kan worden.

Hoe werkt een Corona zelftest?

In principe werkt een Corona thuistest op dezelfde manier als een antigeentest. Net als bij de GGD teststraat moet je er namelijk een wattenstaafje in je neus- en keelholte. Echter hoef je dit staafje zelf niet zo diep te duwen als dat dit bij een GGD teststraat wordt gedaan. Vervolgens stop je dit wattenstaafje in een buisje met vloeistof. Nadat je dit gedaan hebt, druppel je en paar druppeltjes vloeistof op de testcassette en binnen een kwartier weet je de uitslag. Een Corona zelftest kan dus een uitkomst zijn, mits je deze test op de juiste manier gebruikt.

Meer informatie

Wil je meer informatie over dit onderwerp, kijk dan hier:

Scroll naar boven