corona testen - de sneltest voor covid19

Een Corona test om aan te tonen dat je Corona hebt

Heb jij het vermoeden dat je besmet bent geraakt met het Coronavirus en wel je hier graag zekerheid over? Dan kun je een Corona test laten doen. Wanneer je namelijk het vermoeden hebt dat je besmet bent geraakt met het Coronavirus, zal je te allen tijde aangeraden worden om een Corona test uit te laten voeren. Je kunt dan contact opnemen met de GGD om zo snel mogelijk een afspraak te maken voor het laten doen van een Corona test. Je kunt zowel online, als telefonisch een afspraak maken bij de dichtstbijzijnde testlocatie.

 

De PCR test

De PCR test is één van de meest gebruikte testen om aan te kunnen tonen dat je Corona hebt. PCR staat voor Polymerase Chain Reaction. Bij deze test wordt er door middel van een wattenstaafje keel- en neusslijmvlies uit je keelholte en neusholte weggenomen. Vervolgens wordt dit wattenstaafje naar een laboratorium gestuurd worden. Hier zal er worden vastgesteld of je besmet bent met het Coronavirus. Dit kan aangetoond worden doordat de eiwitten in je neus- en keel slijm Coronavirus deeltjes bevatten. Binnen 24 tot 48 uur weet je of je al dan niet besmet bent met het Coronavirus. De PCR Corona test, is een zeer nauwkeurige test en kan ook gebruikt worden wanneer je geen Corona klachten ervaart.

 

Geen Corona klachten, toch testen?

Ook wanneer je geen Corona gerelateerde klachten hebt, kun je een PCR Corona test af laten nemen. Dit kan van belang zijn op het moment dat je in aanraking bent geweest met iemand die Corona had. Ook kan dit van belang zijn op het moment dat je wilt reizen en aan moet kunnen tonen dat je niet besmet bent met het Coronavirus. Deze Corona test is een nauwkeurige test en je kunt er dan ook vanuit gaan dat de testuitslag kloppend is.

corona test - testen op covid19

Klopt de uitslag van een Corona test altijd?

De uitslag van een Corona test klopt niet altijd. Dit is onder andere het geval bij een antigeentest. Dit is ook een Corona test, maar wanneer je geen Corona klachten hebt, maar wel drager bent van het virus, zal deze test een negatieve uitslag weergeven. Dit maakt dat een antigeentest vaak geen betrouwbare Corona test is. Toch kan het zinvol zijn om een Corona sneltest af te laten nemen. Dit om aan de hand hiervan een eventuele Corona uitbraak vast te kunnen stellen. Wil je verzekerd zijn van een juiste testuitslag? Dan is het aan te raden om een PCR Corona test af te laten nemen.

 

Goedgekeurde Corona test

Inmiddels heeft de overheid enkele Antigeen Corona testen goedgekeurd, waarbij ze tevens in teststraten worden ingezet. De goedgekeurde Corona test van Healgen is een van de gevalideerde en goedgekeurde Antigeen testen die de overheid inzet op grote schaal. Niet alleen bij teststraten maar ook bij ziekenhuizen en klinieken.

Scroll naar boven