Diëtiste

Diëtiste

Wil je op je voeding letten en weten wat je beter wel en niet kunt eten voor, na of tijdens het sporten? Een diëtiste kan je helpen en adviseren over je voeding. Sommige mensen willen echt topsporter worden en beginnen daarvoor ook met trainen in de sportschool. Maar als je veel wil sporten, af wil vallen of meer conditie op wil bouwen, is het goed om samen met de diëtiste te kijken wat je het beste kunt eten. Voeding is bij het sporten van belang. Als je af wil vallen, gaat het er niet om dat je veel gaat sporten en stopt met eten. Maar het gaat er om dat je denkt aan de juiste en gezonde voeding. De diëtiste kan je hierin adviseren.

Bezoek aan de diëtiste

Door een bezoek te brengen aan de diëtiste, krijg je een duidelijk beeld hoe je het aan moet pakken:

  • Geef je doel aan van het sporten.
  • Breng in kaart wat je nu eet samen met de diëtiste.
  • De diëtiste zal advies geven over voeding en dan maak je samen een schema wat je wel/niet moet eten in combinatie met je sport.
  • Door regelmatig een afspraak in te plannen met de diëtiste, kun je je eigen proces goed volgen en waar nodig bij laten sturen door het advies op te volgen.

 

Diëtiste advies

Het is goed om advies in te winnen bij de diëtiste als je er op het gebied van voeding niet uitkomt of vragen hebt. Samen kun je kijken naar jouw situatie en de diëtiste kan jou advies geven, zodat je beter kunt presteren/je doel kunt behalen.

Scroll naar boven